21 Mayıs 2024, Salı 09:51:38

200'den fazla kabin memuru şirkete karşı dava açtı

Virgin Atlantic Kabin Memurları, Yaşa Dayalı Haksız İşten Çıkarma Nedeniyle Dava Açtı
  • HAKSIZ DEGILLER FOSIL DOLU CABINKAMERADANNBAKINCA GENC GORMEK ISTIYORUM
  • Yaparsın yaparsın çay ve kahve 
  • 53 yaşında da yapmazsın bu işi be ablacım, zaten 8 seneden sonra kasıyor kolay iş değil. 9. senende çözersin iki Daytona çekilirsin emekliliğe. 35 güzel bir gayri resmi üst sınır. https://www.instagram.com/reel/C7Jl5VUNf0c/?igsh=ZzJjbXR1cDZyZXBt

Virgin Atlantic, COVID-19 pandemisi sırasında gerçekleştirdiği işten çıkarmaların, yaşlı çalışanları hedef aldığı iddiasıyla karşı karşıya. 200'den fazla kabin memuru, havayolu şirketine karşı dava açtı.

The Guardian'ın haberine göre, Londra'daki bir iş mahkemesi Haziran 2024'te 200'den fazla davayı incelemeye başlayacak. Eski kabin memurları, havayolunun daha genç ve ucuz iş gücünü koruyarak kendilerini haksız yere işten çıkardığını iddia ediyor.

Mart 2020'de COVID-19 nedeniyle yaşanan kapanmalar ve global seyahat kısıtlamaları sırasında Virgin Atlantic, filosunun büyük bir kısmını yere indirdi. Şirket, 3.000 kişiyi işten çıkardı ve iş gücünü %40'ın üzerinde azalttı. Daha sonra işten çıkarılan personel, uçuşlar yeniden başladığında yeniden işe alınmak üzere 'bekleme havuzuna' yerleştirildi.

Ancak, davalardan biri, Virgin Atlantic'in havuzda bulunan ve sadece bir haftalık eğitim almış 350 yeni kabin memurunu tuttuğunu, ortalama 45 yaşında olan ve 20 yıllık deneyime sahip olan uçuş yöneticilerini ise işten çıkardığını iddia ediyor.

The Guardian, işini kaybedenlerden birinin, 23 yıl boyunca Virgin'de çalışmış olan ve şimdi 53 yaşında olan Susan Mcentegart olduğunu belirtti. Mcentegart, Luton merkezli bir hukuk firması tarafından temsil edilen 51 davacıdan biri.

Mcentegart, The Guardian'a şu açıklamalarda bulundu: “Dünyanın kapanıyor gibi göründüğü ve iş kayıplarının kaçınılmaz olduğu bir dönemdeydik. Ancak işten çıkarma sürecinin adaletsiz olduğunu düşündüm. Bekleme havuzunda olmamam beni hayrete düşürdü. Altı haftalık eğitimden sonra kanatlarını bile almamış insanlar havuzdaydı ve yaşça daha büyük olan birçok kişi dışarıda bırakılmıştı.”

Ek olarak, 150 eski personel Kabin Memurları Sendikası aracılığıyla dava açarken, 11 kişi ise başka yerlerde temsil ediliyor.

Virgin Atlantic, yaş ayrımcılığı ve haksız işten çıkarmalar iddialarıyla mücadele ederken, bu dava havayolu şirketinin itibarı ve iş gücü yönetimi konusundaki uygulamalarını ciddi şekilde sorguluyor.

©AirportHaber.com

200'den fazla kabin memuru şirkete karşı dava açtı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

OZTEMEL61 ~ 2 ay önce
HAKSIZ DEGILLER FOSIL DOLU CABINKAMERADANNBAKINCA GENC GORMEK ISTIYORUM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıkıntı yok ~ 2 ay önce
Yaparsın yaparsın çay ve kahve 

Yanıtla

Kalan karakter 1000
linç yemeyelim ~ 2 ay önce
53 yaşında da yapmazsın bu işi be ablacım, zaten 8 seneden sonra kasıyor kolay iş değil. 9. senende çözersin iki Daytona çekilirsin emekliliğe. 35 güzel bir gayri resmi üst sınır. https://www.instagram.com/reel/C7Jl5VUNf0c/?igsh=ZzJjbXR1cDZyZXBt

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sana ne? ~ 2 ay önce
Bu işi yapabilecek enerjisi varsa gittiği yere kadar yapar, sana mı soracak kezo?
61 ~ 2 ay önce
kıskanma lan amerıkalı hemserilerimi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000