Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

KOD ADI: TOROS

Tercümanlık, mahkemede memuriyet, öğretmenlik, danışmanlık, gazetecilik, yazarlık, savcılık, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın kurucusu, Kıbrıs Türklerinin yol göstericisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı, kahraman, elde tüfek sıcak çatışmalara giren, kod adı Toros olan Rahmetli Rauf Denktaş’ı KKTC’nin kuruluşunun 50. Yılında bir kez daha saygı, özlem ve minnetle anıyorum.

AMK

Herkese iyi haftalar. Geçtiğimiz hafta yorumlar kısmına Türkiye'deki gecikmeler Avrupa Hava Sahası sebebiyle yaşanıyor diye yazan talihsiz okurlarım arasında çekiliş yapacağımı belirtmiştim. Neyse ki kimse çıkmadı. Sevindim!

ÖDÜL

Çocukluk yıllarımızdan beri bir gelenek haline gelmiştir ödüller. Karnede taktir olsun bisiklet, teşekkür olsun uzaktan kumandalı araba, üniversiteyi bitir motor, evlen ev… Prim, kupa, madalya… Sayarız da sayarız ödülleri…

HODRİ MEYDAN

Geldik yeni bir yaz haftasına daha. En hazetmediğim cümledir “Ben söylemedim mi” demek. Ama olan oluyor. Her şey tam da söylediğim gibi ilerliyor…

HAR(A)Ç

Son zamanlarda artan hayat pahalılığı sebebiyle çalışan ve tek maaşla geçinmek durumunda olan herkes zorda. Tabi ki bunu birkaç yerden maaş alanların anlaması güç.

TEMEL KOTİL

TUSAŞ’taki görevinden ayrılan Prof.Dr. Temel Kotil, hiç şüphesiz Türk havacılık sektörünün en önemli isimlerden biri olarak şimdiden tarihte yerini aldı.

BASIN

Yeni bir haftada sizlere nereden ulaşırım diye düşünürken, okunma sayılarını görünce bu tasamın yersiz olduğunu gördüm. Sanıyorum bir yolunu bulmuş ve erişime engellenmiş sitemize giriş yapabilmişsiniz.

SINIR

Her şeyin bir sınırı vardır. Savaşın bile bir hukuku ve ahlakı vardır. Kaldı ki habercilik bir savaş ya da yarış değildir!

GENEL KURUM

Türk Hava Yolları’nın Olağan Genel Kurulu yapıldı. Ben de orada hazır bulundum. Daha önce defalarca Ahmet Bolat’ın koltuğunu koruyacağını düşündüğümü belirtmiştim. Nitekim beklentim yönünde oldu.

DOĞUM GÜNÜ

Türkiye'nin bugün dünyada en bilinen markası haline gelen Türk Hava Yolları (THY), tam 91 yıl önce 20 Mayıs 1933 tarihinde, Devlet Hava Yolları İşletmesi adıyla kuruldu. 5 uçaktan yüzlerce uçağa, on binlerce perosonele… Doğum günün kutlu olsun THY…

HEYHAT

Bu haftaki yazıma başlamadan önce Sevgili Dayım Emekli Kaptan Pilot Metin İnce’nin vefatı dolayısıyla arayan, mesaj gönderen, yanımızda duran kısacası acımızı paylaşan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler.

ACI GÜN

Değerli Dayım Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Türk Hava Yolları’nın efsane pilotlarından Metin İnce’yi kaybettik.

TAAHHÜT

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Biden her 24 Nisan’da olduğu gibi yine Soykırım ifadesini kullandı. Ermeni soykırımında hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulunuyoruz ve asla unutmama taahhütlümüzü yineliyoruz dedi. Dışişleri Bakanlığından da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

DÖRT VAKTE KADAR…

Türk milleti olarak çok severiz kahveyi…Mağazaya gireriz çay mı kahve mi diye sorulur. Kahvenin 40 yıl hatırı vardır. Kahve ayrı bir kültürdür bizim için..

Topyekûn

Bir bayram haftasını daha geride bıraktık. 9 günlük bayram tatili sonrasında pazartesi günü itibariyle bizleri yoğun bir gündem bekliyor.

SEÇİM

Türkiye önemli bir seçim döneminden geçti ve yine birçok meslek kolu gibi havacılık çalışanları unutuldu. Teknolojinin ve kabiliyetlerin bu kadar geliştiği bir çağda halen bazı şeylerin değişmemesi gerçekten üzüntü verici.

MİZARU

Üç maymunu Türkiye’de kime sorsanız görmedim, duymadım ve söylemedim anlamında olduğunu söyler. Halbuki üç maymunun asıl simgelediği şey bambaşkadır. Eski Japon Köshin Folkloru geleneklerine göre Mizaru, Kikazaru, İwazaru isimli üç maymun bilge maymunlardır.

SÖZLEŞME

Biraz ara verdik. Kusura bakmayın. Haftalardır THY ile HAVA-İŞ arasındaki geçen açıklamaları okuduk. Sonuç ne oldu bu hafta buna değinelim.

EMEK-Lİ

Emekli, yani emek harcanarak elde edilen, belirli bir süre çalıştıktan sonra ödediği pirimler sebebiyle kendisine aylık bağlanmış kişi… Emek harcayan kişi! Çalışan kişi!

HAKLI GURUR

Bu haftanın hiç şüphesiz en önemli konusu KAAN’ın gökyüzüyle buluşmasıydı. Her anını takip ettim. Tekrar tekrar izledim. Bize bu gururu yaşatan TUSAŞ ailesine sonsuz teşekkür.

GÜVENLİK

Yıllar önce bir orduevinde emniyet takım komutanı nizamiyedeki askerlere bir emir verir. “Kimseyi kimliksiz içeri almayacaksın, girene çıkana kimlik soracaksın”. Asker emri harfi harfine uygulamaya koyulur...

KOPMUŞ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, aklını kiraya, elini bankamatiğe kaptırmış gazetecilerden gelmeyen bir soruyu kendi sordu kendi cevapladı. Ve sonuç itibariyle ekonominin koptuğunu belirtti.

SEÇİM SATH-I

Türkiye yeni bir seçim dönemine daha girdi. Adaylar her zamanki gibi peş peşe vaatlerini sıralamaya başladı. Ancak seçim sebebiyle yüzbinlerce çalışanı olan havacılık sektörü yine es geçiliyor.

ABLUKA

Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni yüzyılında resmen abluka altına alınıyoruz. Sözde müttefik gibi görülen ülkeler de bu durumu hem tetikliyor hem de destek oluyor. Ve bu duruma ses yükseltmiyoruz. Hayırdır ABD?

BİR RÜYAYDI GERÇEK OLDU

Bu hafta uzun yıllar hayalleri kurulan planların hayata geçirildiğine şahit olduk. Bunlardan biri ilk defa bir Türk’ün uzaya çıkması ve uzun yıllardır beklenen 6.Kıta uçuşları.