07 Ocak 2021, Perşembe 09:51:50

Dünyanın güçlü pasaportu hangisi? Türkiye kaçıncı sırada?

Henley Pasaport Endeksi, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin (IATA) özel verilerine dayanarak 2021'nin en güçlü pasaportlarını duyurdu. Japonya zirvede yer alırken, Türkiye 53'üncü oldu.
  • bu kadar eziğiz bence can azerbeycan dediğiniz yer bile dsha geçen sene kaldırdı vizeyi o da lütfetti
  • Bu hale getirenler utansın
  • Pasaportlardan biri maalesef bizimki. Farkli bir imajimiz var dunyada hele hollanda da cok cok farkli. Yesil pasaportla zorla girdim hollandaya sanki ulkelerini yiycez. Allahin korsanlari.
  • Ne gereksiz bir araştırmadır şu. 'Güçlü pasaport' değil 'vize kolaylığı sağlayan' pasaport demek daha doğru. Amerika-İngiltere-Almanya pasaportunu Japonya-Singapur-Kore'yle mi karşılaştırıyorsunuz?
  • Bir ara vize almadan gittiğimiz ülkenin pasaport polisi pasaportumuzu görünce soru sormadan buyurun geçebilirsiniz diyecekti.Aklıma o başbakanımız geldi birden.Daha uçağın körüğünde başlıyor yüz kızartıcı sorular ve kontroller.Maalesef gerçekler böyle
  • Yurtdışında yaşıyorum işçi. 2 sene sonra vatandaşlığı alıyorum.sonra Türk vatandaşlığından çıkıyorum. Simdi ise viskimi yudumluyorum.
  • En pahalı pasaport sıralaması nasıl acaba?
  • 53 fena gibi durmuyor ama aslında gördüğünüz gibi her basamakta sadece 1 ülke yok.. her basamakta ortalama 2 ülke olsa 106 demektir bu..
  • Aynı sırayı paylaşan kaç ülke var peki? Örneğin üçüncülüğü iki ülke paylaşıyor. Diğer sıraları da öyle. Bunları tek tek ayırınca, hala 53. sıradayız diyebilecek misiniz bakalım. İlk 100 içinde bile değiliz aslında...
  • Cok sukur Alman vatandasligina gectim heryerde saygi goruyorsun kontrollerde detayli arama yok rahatiz turk pasaportu cok sorun cikariyordu imkani olan ciksin vatandasliktan tavsiye ederim.

Henley Pasaport Endeksi'ne göre, 2021 yılı başı itibarıyla 191 ülke ile vizesiz seyahat ve varışta vize anlaşmaları bulunan Japonya, seyahat serbestliği bakımından en avantajlı pasaporta sahip ülke oldu.

​Listede Japonya'yı, 190 ülke ile bu tip anlaşmaları bulunan Singapur izledi.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine göre belirlenen sıralamada, 189 ülkeyle seyahat serbestliği anlaşmaları olan Güney Kore ve Almanya üçüncülüğü, 188 ülkeyle anlaşmaları bulunan İtalya, Finlandiya ve bir basamak yükselen İspanya ile Lüksemburg dördüncülüğü, 187 ülkeyle anlaşmaları bulunan Avusturya ve Danimarka ise beşinciliği paylaştı.

Türkiye 53'üncü sıraya yükseldi

Dünya genelinde geçtiğimiz yıl 111 ülkeye seyahat serbestliği ve varışta vize anlaşmaları bulunan Türkiye 2021'de bu sayı 110 ülkeye düşse de sıralamada 55'incilikten 53'üncülüğe yükseldi.

199 ülkenin pasaportlarının seyahat serbestliği bakımından kıyaslandığı listede, Suriye, Irak ve Afganistan son sıralarda yer aldı.

©AirportHaber.com

Dünyanın güçlü pasaportu hangisi? Türkiye kaçıncı sırada?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

cadetafa ~ 4 yıl önce
bu kadar eziğiz bence can azerbeycan dediğiniz yer bile dsha geçen sene kaldırdı vizeyi o da lütfetti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanç ~ 4 yıl önce
Bu hale getirenler utansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
En basit ~ 4 yıl önce
Pasaportlardan biri maalesef bizimki. Farkli bir imajimiz var dunyada hele hollanda da cok cok farkli. Yesil pasaportla zorla girdim hollandaya sanki ulkelerini yiycez. Allahin korsanlari.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydar ~ 4 yıl önce
Ne gereksiz bir araştırmadır şu. 'Güçlü pasaport' değil 'vize kolaylığı sağlayan' pasaport demek daha doğru. Amerika-İngiltere-Almanya pasaportunu Japonya-Singapur-Kore'yle mi karşılaştırıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VİZE ~ 4 yıl önce
Bir ara vize almadan gittiğimiz ülkenin pasaport polisi pasaportumuzu görünce soru sormadan buyurun geçebilirsiniz diyecekti.Aklıma o başbakanımız geldi birden.Daha uçağın körüğünde başlıyor yüz kızartıcı sorular ve kontroller.Maalesef gerçekler böyle

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ferdi ~ 4 yıl önce
Yurtdışında yaşıyorum işçi. 2 sene sonra vatandaşlığı alıyorum.sonra Türk vatandaşlığından çıkıyorum. Simdi ise viskimi yudumluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 4 yıl önce
En pahalı pasaport sıralaması nasıl acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
53 ~ 4 yıl önce
53 fena gibi durmuyor ama aslında gördüğünüz gibi her basamakta sadece 1 ülke yok.. her basamakta ortalama 2 ülke olsa 106 demektir bu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ~ 4 yıl önce
Aynı sırayı paylaşan kaç ülke var peki? Örneğin üçüncülüğü iki ülke paylaşıyor. Diğer sıraları da öyle. Bunları tek tek ayırınca, hala 53. sıradayız diyebilecek misiniz bakalım. İlk 100 içinde bile değiliz aslında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 4 yıl önce
Cok sukur Alman vatandasligina gectim heryerde saygi goruyorsun kontrollerde detayli arama yok rahatiz turk pasaportu cok sorun cikariyordu imkani olan ciksin vatandasliktan tavsiye ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000