23 Mayıs 2024, Perşembe 16:39:20

Etiyopya'da Bayraktar TB2 Düştü!

Türk yapımı Bayraktar TB2 askeri insansız hava aracı (İHA), “MAM-L” lazer güdümlü akıllı mühimmat ile donatılmış halde, Etiyopya'nın Oromia bölgesinde yer alan Horo Guduru Welega Bölgesi'nde düştü.
  • ohoo etiyopyada bile düşürebiliyorlarsa bunu neye yarıyor
  • Kardeşim bırakın iha'yı siha'yı falan. Heykellere yatırım yapın heykellere. Azıcık vizyon sahibi olun ya. Mesela saraçhane'nin önüne şöyle kocccaman bi çekirdek çitleyen eşşek heykeli güzel durmaz mıydı ?
  • Iha nin dusmesinden cok teknik ozelliklerinden bahsatemissiniz
  • Bayraktar iha yı kendi başına bıraksalar geri dönüp havalimanına kendi inerdi zaten. Otonom sistemleri var. Muhtemelen operatör kaynaklı hatadır. Böyle gelişmiş bir ihayı düşürmek için baya acemi olmak lazım. Heykelciler anlamadıkları konularda cahil cahil yorum yapmasın mümkünse. Siz festival, gezi, konser monser işleriyle falan uğraşın.
  • Ülkenin evladısınız anlamıyorum! Kına yakmadığınız kalmış! Dünkü İran Cumhurbaşkanını buldu haberinin altında neden yoktunuz! Aa buldum bence siz Osmanlı içinde kalan dönmeler vardı ya onların soyundan geliyorsunuz. Şimdi taşlar yerine oturdu. Saygılar dönmeler.
  • Ülkede kullanılmayan milyar dolar harcanarak ve hala borcunu ödediğimiz havaalanları dururken aktif olan havaalanları damat uçakları için notamlanıyor. Dur diyen yok. Notamlanan havaalanlarında ticari faaliyet gösteren şirketler sıkıntıda bu nasıl bencillik.
  • Rusya,Ukrayna'ya verilen Bayraktarlarin hepsini dusurdu. Ukrayna artik kullanmiyor :))
  • Türkiye'de de birçok kez düştüğü ve devletin bunun için sigorta hesabı tazminat ödediği iddiaları vardı ve bunun için de açıklama yapılmadı...
  • Politik nefretiniz adalet terazinizi bozmuş.
  • lolll

Türk yapımı Bayraktar TB2 askeri insansız hava aracı (İHA), “MAM-L” lazer güdümlü akıllı mühimmat ile donatılmış halde, Etiyopya'nın Oromia bölgesinde yer alan Horo Guduru Welega Bölgesi'nde düştü. 

Bayraktar TB2 İHA'nın kaybıyla ilgili bilgi, ilk olarak 22 Mayıs 2024 tarihinde The Horn Observant tarafından atılan bir tweet ile bildirildi. Tweet, Etiyopya Savunma Kuvvetlerinin bu gelişmiş İHA'yı kaybettiğini iddia ediyor, ancak büyük haber kuruluşları son 48 saat içinde olayı doğrulayan bir bilgi yayınlamadı.

Etiyopyalı yetkililerden veya İHA'nın üreticisi Baykar'dan resmi bir açıklama gelmemesi, olayın ayrıntılarını doğrulanmamış halde bırakıyor. Bu belirsizlik, İHA'nın kaybına ilişkin spekülasyonları artırıyor.

Bayraktar TB2 ve MAM-L Mühimmatının Önemi

Bayraktar TB2 İHA, çeşitli çatışma bölgelerinde hassasiyeti ve etkinliği ile biliniyor. MAM-L mühimmatları ile donatılan bu İHA'lar, Burkina Faso ve İran gibi birçok askeri operasyonda kullanıldı. Bu İHA'lar, gelişmiş gözetleme ve saldırı yetenekleri ile stratejik avantaj sağlıyor.

Oromia'da Devam Eden Şiddet Olayları

Etiyopya'nın Oromia bölgesi, hükümet güçleri ile çeşitli isyancı gruplar arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Bayraktar TB2 İHA'nın düşürüldüğüne dair raporlar, bölgedeki karmaşık güvenlik durumuna bir katman daha ekliyor. Gelişmiş askeri teknolojinin kullanımı, askeri faaliyetlerin ve çatışmaların ciddiyetini artırıyor.

Doğrulama ve Güvenilir Bilgi İhtiyacı

Güvenilir kaynaklardan gelen doğrulayıcı raporların olmaması nedeniyle, Bayraktar TB2 İHA'nın Oromia'da düşürüldüğü veya düştüğüne dair iddialar doğrulanmamış durumda. Bu olayın detaylarını netleştirmek için daha fazla araştırma ve resmi makamların açıklamaları gerekiyor.

Eğer olay doğrulanırsa, Etiyopya'da Bayraktar TB2 İHA'nın kaybı, çatışma bölgelerinde gelişmiş İHA'ların artan kullanımını gözler önüne serecek. Bu İHA'lar, askeri operasyonlarda önemli bir rol oynayarak personel riskini azaltıyor ve hassas saldırılar gerçekleştiriyor. Bu olay, Oromia gibi karmaşık ve değişken bölgelerde bu tür teknolojilere olan bağımlılığı yansıtacak.

Etiyopya'nın Oromia bölgesinde Bayraktar TB2 İHA olayına dair raporlar doğrulanmamış olmakla birlikte, modern savaşın karmaşıklığını ve gelişmiş askeri teknolojinin önemli rolünü vurguluyor. Olayın tam kapsamını ve etkisini anlamak için daha fazla detay ve resmi açıklamalar gerekli olacak.

 

Etiyopya'da Bayraktar TB2 Düştü!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

bb ~ 2 ay önce
ohoo etiyopyada bile düşürebiliyorlarsa bunu neye yarıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vizyon ~ 2 ay önce
Kardeşim bırakın iha'yı siha'yı falan. Heykellere yatırım yapın heykellere. Azıcık vizyon sahibi olun ya. Mesela saraçhane'nin önüne şöyle kocccaman bi çekirdek çitleyen eşşek heykeli güzel durmaz mıydı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vortex ~ 2 ay önce
Iha nin dusmesinden cok teknik ozelliklerinden bahsatemissiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
operatör kaynaklı ~ 2 ay önce
Bayraktar iha yı kendi başına bıraksalar geri dönüp havalimanına kendi inerdi zaten. Otonom sistemleri var. Muhtemelen operatör kaynaklı hatadır. Böyle gelişmiş bir ihayı düşürmek için baya acemi olmak lazım. Heykelciler anlamadıkları konularda cahil cahil yorum yapmasın mümkünse. Siz festival, gezi, konser monser işleriyle falan uğraşın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siz Hangi ~ 2 ay önce
Ülkenin evladısınız anlamıyorum! Kına yakmadığınız kalmış! Dünkü İran Cumhurbaşkanını buldu haberinin altında neden yoktunuz! Aa buldum bence siz Osmanlı içinde kalan dönmeler vardı ya onların soyundan geliyorsunuz. Şimdi taşlar yerine oturdu. Saygılar dönmeler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xxx ~ 2 ay önce
Ülkede kullanılmayan milyar dolar harcanarak ve hala borcunu ödediğimiz havaalanları dururken aktif olan havaalanları damat uçakları için notamlanıyor. Dur diyen yok. Notamlanan havaalanlarında ticari faaliyet gösteren şirketler sıkıntıda bu nasıl bencillik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rusya ~ 2 ay önce
Rusya,Ukrayna'ya verilen Bayraktarlarin hepsini dusurdu. Ukrayna artik kullanmiyor :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İha ~ 2 ay önce
Türkiye'de de birçok kez düştüğü ve devletin bunun için sigorta hesabı tazminat ödediği iddiaları vardı ve bunun için de açıklama yapılmadı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 2 ay önce
Politik nefretiniz adalet terazinizi bozmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ABUZER ~ 2 ay önce
lolll

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000