11 Şubat 2021, Perşembe 13:22:01

Heathrow Havalimanı'ndan hükümete çağrı; 'Seyahat yasakları artık sona ermeli'

Heathrow Havalimanı baş yöneticisi John Holland, İngiltere'deki seyahat yasaklarının artık sona ermesi gerektiğini açıkladı.

Heathrow Havalimanı baş yöneticisi John Holland, İngiltere'deki seyahat yasaklarının artık sona ermesi gerektiğini açıkladı.

İngiltere'nin en yoğun havalimanı olan Heathrow Havalimanı'ndan hükümete bir çağrı yapıldı. Havalimanının patronu John Holland; 'Seyahat yasaklarını artık kaldırmamız gerekiyor. Havacılık bir an önce toparlanmaya gitmeli' dedi.

Geçtiğimiz yılın başı itibariyle tüm dünyaya yayılan ve küresel bir krize dönüşen Covid-19 pandemisinin havacılık sektöründeki yankıları sürüyor. Avrupa'nın en yoğun meydanları arasında yer alan Heathrow Havalimanı, sektörün artık eskiye dönmesi gerektiğini açıkladı.

22 ŞUBAT'TAKİ BAŞBAKAN'IN AÇIKLAMASI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un 22 Şubat'ta son durumla ilgili bir açıklama yapacağı ve önlemler konusunda bir takım yeni gelişmeler paylaşacağı belirtildi. Bu açıklamaya dikkat çeken Heathrow Havalimanı'nın patronu John Holland; 'Hükümete seyahat yasakları konusunda açık çağrıda bulunuyorum. Artık normale dönmeye başlamalıyız' dedi.

Holland; 'Hükümet, seyahat yasaklarıyla ilgili aldığı tedbir ve yasakları artık bitirmeli. Ocak ayı itibariyle yolcu trafiğinde yüzde 89'luk bir daralma yaşadık. Sektör bu krizi daha fazla kaldıramaz' ifadelerini kullandı.

Halk sağlığı konusunda alınan ve alınacak tedirlere destek verdiklerini vurgulayan Holland; 'Ancak havacılık sektörünün bir an önce toparlanmaya gitmesi konusunda bir değerlendirme yapma zamanımız geldi. Belirli kurallar çerçevesinde seyahat yasaklarını kaldırmamız ve uluslar arası seyahatin önünü açmamız gerekiyor. Bu yasaklar ülkenin tedarik zincirini ve ekonomisini de etkiliyor. İhracat rakamları dibe vurdu. Bunları düşünmek zorundayız' dedi.

Hükümetten havacılık sektörünün ayakta kalması için işletme oranlarında ve vergi gibi kalemlerde de indirim yapması gerektiğini de ifade etti.

Heathrow Havalimanı'ndan hükümete çağrı; 'Seyahat yasakları artık sona ermeli'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000