29 Mayıs 2024, Çarşamba 09:01:48

Leonardo AW09 ile EBACE 2024'te boy gösteriyor

Leonardo, yeni AW09 tek motorlu helikopterinin tam ölçekli kabin maketini EBACE 2024'te (European Business Aviation Convention & Exhibition) tanıttı.
  • Good job

Leonardo, yeni AW09 tek motorlu helikopterinin tam ölçekli kabin maketini EBACE 2024'te (European Business Aviation Convention & Exhibition) tanıttı. Bu yeni model, Agusta markalı ürün yelpazesine dahil edildi ve VIP-kurumsal taşıma için lüks bir kabin düzeni ile özel bir boya şeması sergiliyor.

AW09, tek motorlu helikopter sınıfında en geniş kabin ve en cömert diz mesafesine sahip olma özelliği taşıyor. Çeşitli iç tasarım seçenekleri sunan model, doğadan ilham alan özel iç mekan temalarıyla dikkat çekiyor. Bu temalar arasında Desert Dawn (Çöl Şafağı), Cedar Woods (Sedir Ormanları), Ocean Twilight (Okyanus Alacakaranlığı) ve Dark Cosmos (Karanlık Kozmos) bulunuyor.

Helikopterin gövdesi, yan ve arka erişimin engelsiz olmasını sağlarken, beş bıçaklı ana rotor ve kapalı kuyruk rotoru daha yumuşak bir uçuş deneyimi sunuyor. AW09, modern dijital rotorcraft olarak tasarlandı ve teknik destek ve uçuş verimliliği için gelişmiş veri iletimi ve analizini mümkün kılıyor.

AW09 hafif helikopteri, ilk olarak İsviçreli üretici Kopter tarafından SH09 olarak geliştirildi ve 2020 yılında Leonardo tarafından satın alındı. Helikopter, Safran Helicopter Engines tarafından üretilen Arriel 2K turboşaft motoru ile yeniden motorlandırıldı.

EBACE'teki tanıtımının ardından AW09 maketi, Paris, Londra ve diğer önemli sergilerde Avrupa turuna çıkacak. Üreticiye göre, yeni model için dünya çapında 100'den fazla ön satış sözleşmesi imzalanmış durumda.

Leonardo'nun bu yeni helikopteri, üstün tasarımı ve teknik özellikleri ile VIP taşımacılıkta çıtayı yükselterek sektörde büyük ilgi gördü. Avrupa turunun, AW09’un potansiyel müşterilere daha yakından tanıtılması ve satışlarının daha da artırılması hedefleniyor.

Leonardo AW09 ile EBACE 2024'te boy gösteriyor

Yorumlar

Leonardo bonucci ~ 2 ay önce
Good job

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000