10 Kasım 2023, Cuma 19:35:31

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk’ten önemli açıklamalar

Pegasus Havayollar’nın 10 Kasım’a özel uçuşunda Pegasus CEO’su Güliz Öztürk basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.
  • O uçak geldi şu kadar yolcu taşıdık şu istasyona uçmaya başladık eeee çalışanlar alın teri dökenler aç aç sahada olan bitenden biraz haber yapinda davulun sesini duyalım
  • Sadece uçak alalım,isteyen ne konuşursa konuşsun.. Müthiş bir çizgi film izletiyorlar.
  • CEO hanım biraz da müşteri memnuniyeti ile ilgilense keşke. 12 Kasım pc978 Berlin İstanbul uçuşu operasyonel nedenle iptal oldu. THY/AJ nin bütün uçuşları ve pegasus'un Antalya ve öğleden sonra uçuşu yapıldı, nedir acaba bu operasyonel neden? Berlin alanda ofisleri yok Wisag ilgileniyor. Gittim memur form doldurun otel verelim diye ilgisizce bir form uzattı. Müşteri hizmetlerine ulaşmak neredeyse imkansız 20dk uğraştım beceremedim. Web sitesinde ücretsiz iade ve açığa alma hakkınız var diyor ama açığa almaya çalışınca 1750TL ödeme çıktı. Şaka gibi zaten ortada bırakmışsınız birde açığa alma ücreti talep ediyorsunuz. Değişikliğe bakmadım ama muhtemelen onda da ek ücret çıkacaktı. Zaten en yakın müsait uçuş ertesi gün öğleden sonra idi. İçimden sayıp iptal ettim gittim 265€ ödeyip THY bileti aldım. Sadık bir kullanıcısı idim ama bir daha mı asla.
  • sikisinca fazla calisma yaptiriyorsunuz servisleri hergun 15 dk yeri geldimi 30dk ileri cekiyorsunuz rampe gelince dusuk maas pirim ikramiye promosyon yok kidem farki yok bu yaz bu kadroyla zor toparlariz bu kosullarda.
  • Önce şirketinizde Türk Pilot İstihdamı yaratın ...Açıköğretim lisans mezunlarına istihdam sağlayın sizlerin insanları ayırmaktan başka neyiniz var ki sözüm ona Milliyetçisiniz ;bayraklar 100.yıllar gösteri uçuşları yaptınız ya ,yurtdışı pilotlarından istihdamda güldürücü gelen örgün lisans mezunu mecburiyeti aranmazken kendi Türk shgm lisanslı pilottan örgün eğitim şartı isteyip istihdam sağlamıyorsunuz...Pegasus mu pegasus atatürkçü yahu ! ahahha güldürmeyin!!!
  • İzmirdeki meymenetsiz, hadsiz ,kıskanç , zavallı dayıyı gören oldu mu:))
  • İtrail ürünü satmasan batmazsın Zaten mesele satman itrail yanlısı olman anlamına geliyor Bu ürünü satabilmek için senin alman gerekiyor
  • ATC arkadaslar kendi davalarında cok haklı olsalar da malesef hak arama sekilleri yanlış. Yapılan yakıt israfı, artan ground time ve uçuş süreleri ile milli servete kasıtlı zarar verildiği unutulmamalıdır. Aynı şekilde fazla yakıt ile artan hava kirliliği de var. Umarım arkadaşların sorunu bir an çözülür.
  • FO‘ları 5 ay asgari ücretle çalıştıran “ölücü” şirketin CEO’su mu bunları söylüyor?
  • İngilteredeki gibi İspanya'da ki gibi özel sirketlerce hava trafik yöva trafik kontrolü saglanabilir.verimlilik ve kalite aetar.

Pegasus Havayollar’nın 10 Kasım’a özel uçuşunda Pegasus CEO’su Güliz Öztürk basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Pegasus Havayolları’nın 2024 yılında büyümeye devam edeceğini ifade eden Öztürk; ‘17 adet Airbus A321NEO tipi uçak alacağız. Filodan çıkacak uçakları da hesaba kattığımızda yüzde 12’lik bir büyüme kaydedeceğiz. Uçaklarımızın menzilinde 67 ülke var. Şu anki filomuzun yüzde 80'i yeni nesil uçaklardan oluşuyor. Bu durum ekonomik olarak büyük önem taşıyor. 

Haliz hazırda 96 dış hat noktamız var. Dış hat uçuşlarımız toplam uçuşumuzun yüzde 80'ini oluşturuyor. Ancak bunu daha da artıracağız. Sabiha Gökçen’deki ikinci pistin yapımı bitti. Ancak açılışı bir süre daha ertelendi. Pistin açılmasıyla büyüme hızımız da artacak. Bu da turizm gelirlerinin artması anlamına geliyor.

Yurt dışında Kişinev, Lizbon, İskenderiye ve Sofya ilk uçmayı planladığımız rotalar arasında.

Bu yıl her konuda çok iyi gidiyoruz. 2024’te daha da iyi olacağız. 9 ayda yolcu sayımızda yüzde 20 artırdık. Mevcut durumda Avrupa 2019 rakamlarını hala yakalayamadı. 2024 yılı pandemi öncesi dönemdeki rakamlara ulaşmak için hedef görünüyor. 

’ADİL OLDUĞU SÜRECE AJET REKABETE HAZIRIZ

Türk Hava Yolları’ndan ayırılarak ayrı şirket olarak hizmet verecek Ajet’e yönelik açıklamalarda bulunan Öztürk; ‘Biz zaten rekabet halindeydik. Şimdi de adil olduğu sürece rekabete hazırız. Biz işimizi biliyoruz. Bu işi yapan ilk ve tek şirketiz. Bu işin bir başarı hikayesi var. Bu açıdan rekabet konusunda herhangi bir sorunumuz yok dedi.

‘YOLCULARIMIZ UZUN MENZİL UÇUŞ YAPABİLİYOR’

Pegasus’un uzun menzil uçmak gibi bir planı olmadığının altını çizen Öztürk; ‘Bizim yaptığımız iş modeli başarılı oldu. Biz Pegasus olarak uzun menzil uçmayacağız. Bunun için ayrı bir filo planlaması gerekiyor. Böyle bir planımız yok. Ancak code share ( kod paylaşımı ) yaptığımız anlaşmalarımız var. Mesela KLM ile yaptığımız anlaşmayla bizim yolcularımız uzun menzil uçuşlarını yapabiliyor.

Yurt dışında eğer fırsat olursa bu fırsatları değerlendirerek şirket kurabiliriz’ dedi.

‘KONTROLÖRLERİN EYLEMİ BİZİ ZORLUYOR

Hava trafik kontrolörlerinin inisiyatif almadan çalışmaları hakkında önemli değerlendirmelerde bulunan Güliz Öztürk; ‘Bu durum bizi zorluyor. Çünkü bekliyorsunuz. Operasyonumuzu etkiliyor. Rakamsal olarak maliyetini bir rapor hazırlayıp paylaşacağız. Ekiplerin mesai süreleri doluyor, yakıt tüketimi malum.

Kontrolör talepleriyle ilgili sorunun çözümünün bu olmadığını düşünüyoruz.

TÖSHİD’in de girişimleri var. Bu durumun sonlandırılmasını bekliyoruz’ dedi.

İsrail uçuşlarının kapasitelerinin yüzde 2’si olduğunu ifade eden Öztürk; ‘Eğer bu durum devam ederse başka hatlarla telafi etmeye çalışacağız’ ifadelerini kullandı.

İSRAİL MENŞEİ ÜRÜNLER BİZDE ZATEN SATILIK İKRAM DEĞİL’

Öztürk, Türk Hava Yolları’nın İsrail menşei içecekleri yolcu salonlarından kaldırması sonrası benzer bir uygulamanın yapılıp yapılmayacağı ile ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı:

Bizde ürünler ikram değil. Biz satıyoruz. Dolayısıya istemeyen almıyor zaten’ dedi.

Fatih Akdeniz / AirportHaber

Pegasus CEO’su Güliz Öztürk’ten önemli açıklamalar

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

BAGAJ ARABASI ~ 9 ay önce
O uçak geldi şu kadar yolcu taşıdık şu istasyona uçmaya başladık eeee çalışanlar alın teri dökenler aç aç sahada olan bitenden biraz haber yapinda davulun sesini duyalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 9 ay önce
Sadece uçak alalım,isteyen ne konuşursa konuşsun.. Müthiş bir çizgi film izletiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pegasus demeyin bana ~ 9 ay önce
CEO hanım biraz da müşteri memnuniyeti ile ilgilense keşke. 12 Kasım pc978 Berlin İstanbul uçuşu operasyonel nedenle iptal oldu. THY/AJ nin bütün uçuşları ve pegasus'un Antalya ve öğleden sonra uçuşu yapıldı, nedir acaba bu operasyonel neden? Berlin alanda ofisleri yok Wisag ilgileniyor. Gittim memur form doldurun otel verelim diye ilgisizce bir form uzattı. Müşteri hizmetlerine ulaşmak neredeyse imkansız 20dk uğraştım beceremedim. Web sitesinde ücretsiz iade ve açığa alma hakkınız var diyor ama açığa almaya çalışınca 1750TL ödeme çıktı. Şaka gibi zaten ortada bırakmışsınız birde açığa alma ücreti talep ediyorsunuz. Değişikliğe bakmadım ama muhtemelen onda da ek ücret çıkacaktı. Zaten en yakın müsait uçuş ertesi gün öğleden sonra idi. İçimden sayıp iptal ettim gittim 265€ ödeyip THY bileti aldım. Sadık bir kullanıcısı idim ama bir daha mı asla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramp emekcisi ~ 9 ay önce
sikisinca fazla calisma yaptiriyorsunuz servisleri hergun 15 dk yeri geldimi 30dk ileri cekiyorsunuz rampe gelince dusuk maas pirim ikramiye promosyon yok kidem farki yok bu yaz bu kadroyla zor toparlariz bu kosullarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstihdam ~ 9 ay önce
Önce şirketinizde Türk Pilot İstihdamı yaratın ...Açıköğretim lisans mezunlarına istihdam sağlayın sizlerin insanları ayırmaktan başka neyiniz var ki sözüm ona Milliyetçisiniz ;bayraklar 100.yıllar gösteri uçuşları yaptınız ya ,yurtdışı pilotlarından istihdamda güldürücü gelen örgün lisans mezunu mecburiyeti aranmazken kendi Türk shgm lisanslı pilottan örgün eğitim şartı isteyip istihdam sağlamıyorsunuz...Pegasus mu pegasus atatürkçü yahu ! ahahha güldürmeyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Açık oğretime ~ 9 ay önce
Universiteyi açıktan bitirip ucak mı kullanmayı düsünüyorsun. Atatürkçilük ne demek sen bence git bir daha öğren. Önce kendini egit sonra iste
Buralarda ~ 9 ay önce
İzmirdeki meymenetsiz, hadsiz ,kıskanç , zavallı dayıyı gören oldu mu:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turşu bidonu da denilebilir ~ 9 ay önce
gercekten kalbinin pisligi yüzüne yansımış bir şahıs
Kpt ~ 9 ay önce
İtrail ürünü satmasan batmazsın Zaten mesele satman itrail yanlısı olman anlamına geliyor Bu ürünü satabilmek için senin alman gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turan Gaya ~ 9 ay önce
ATC arkadaslar kendi davalarında cok haklı olsalar da malesef hak arama sekilleri yanlış. Yapılan yakıt israfı, artan ground time ve uçuş süreleri ile milli servete kasıtlı zarar verildiği unutulmamalıdır. Aynı şekilde fazla yakıt ile artan hava kirliliği de var. Umarım arkadaşların sorunu bir an çözülür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eurocontrol ~ 9 ay önce
Kural neyse kitapta ne yazıyorsa onu uyguluyor ve yapılan yanlış oluyor öyle mi kafasına göre kural mi uygulasın sonra da cezasını yine atco çeksin öyle mi
Kasıt derken? ~ 9 ay önce
Adamlar uçuş planınıza, slotunuza uygun uçuruyor, uçuş planında hangi rotayı yazdıysanız o roradan uçuruyor, kural ne diyorsa onu uyguluyor ve siz buna kasıtlı zarar vermek diyorsunuz?
Bir bilen ~ 9 ay önce
O zaman atc tk’ya öncelik neden veriyor, eurocontrol yazan arkadaş bir bilgi versin. Elbette onlara güçleri yetmiyor değil mi. Güçleri ancak diğer şirketlere!
SAW FO ~ 9 ay önce
FO‘ları 5 ay asgari ücretle çalıştıran “ölücü” şirketin CEO’su mu bunları söylüyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fo ya ~ 9 ay önce
O 5 ay sen ne katıyorsun da şirkete sana maaş verecek!? O 5 ay tip egitimi alıyorsun sen , yani egitimdesin çalışmıyorsun. Şirket seni şirkette gosterebilmek için mecburen maaş oduyor. Katma deger sağlamadan para isteme hakkın yok!
İng isp atc ~ 9 ay önce
İngilteredeki gibi İspanya'da ki gibi özel sirketlerce hava trafik yöva trafik kontrolü saglanabilir.verimlilik ve kalite aetar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000