23 Ağustos 2023, Çarşamba 09:45:36

THY'de Yunanistanlı öğretmen pilotlar gündem oldu!

Patronlar Dünyası'ndan Burak Artuner'in haberine göre; Türkiye’de eğitim verebilecek çok sayıda Türk pilot varken, eğitim başkanlığının çoğu THY’nin filosunun ağırlığını oluşturan 737’lerde uçmamış Yunan pilotları tercih etmesi THY bünyesinde büyük rahatsızlık yarattı.
  • Yazıklar olsun Türkiyede Türk pilot kanadımı bu yunanistana yalakalık.
  • Siyasal islamcıların sevmediği tek millet var o da Türkler,bizim haricimizde yunan,afgan,arap, ermeni kim varsa hepsi makbul zaten onlarla doldurdular ülkeyi,necip millet de yine ülkenin bekası ! için oy verdi onlara. Ülkenin bekasını düşünen adam pkk'yı topraklarında barındıran ülkenin milyonlarca insanını sırf avrupadan para gelecek diye ülkeye sokar mı,vatandaş yapar mı,aleyhimize ne varsa yapan yunana iş verir mi, bağımsızlık ve egemenliğimizin en büyük tehditi olan ve ekonomik gücümüzün kaynağı Marmara bölgesinin tamamı ile sanayi tesislerimizin %75'inin büyük risk altında olduğu deprem için kılını kıpırdatmaz mı? Keşke yunan savaşı kazansaydı diyenlerin hayranı olanlar thy'yi de ülkeyi de yunanla bilmem kimle doldururlar ne de olsa ülke,bayrak,kimlik,şeref,onur gibi şeyler onlar için geçerli değil,para ve kişisel çıkar için her yol mübah hamdolsun da bunların peşinden giden milletin yatacak yeri yok !!!
  • İnsanda biraz haysiyet olur. Bunun ırkçılık ve çağ dışılıkla ne alakası var ? Sen bunları git orada Türklere iş vermeyen,az sayıdaki Türk çalışanın çalışma iznini uzatmayan,sınırın dibinde pkk'ya kamp açtıran,Abd ile birlikte aleyhimize dümenler çeviren çok sevdiğin belli olan yunan kardeşlerine söyle olur mu ey ahmak ey gafil !!!
  • Olmayan aklınla saçma sapan yorum yapma, o toprakları osmanlı nasıl bıraktı tarihi adam gibi oku sonra saçmala !
  • Pegasusta ayni sekilde. yillardir ayni kisiler burada hocalik yapiyorlar. Bencede egitmenlere ektra ücret verilmemesi gerek, gönüllülük esasinda gerceklesmesi gerek. Bak görün ozaman pegasusta bütün hocalar nasil birakiyor. Biraz adalet
  • Herkes laf savuruyor ama kimse gerçekleri konuşmuyor. Bayrak taşıyıcımızın içinde çöreklenmiş ve uzun süre yerli Türkleri kumumun içine hademe hariç sokmamış Yunan göçmeni, Türk olmayan zabetaycı bir güruh tarafından 90 yıldır hunharca sömürüldü, sömürülüyor. Hükümet pek çok kamu kurumundan bu ajanları temizlediği gibi, bayrak taşıyıcımızdaki bu ajanları da bir an önce temizlemeli.
  • şu an lisansı güncel 3bin tane tecrübesiz türk pilot var tip eğitimini verip uçuracaksın bu kadar basit ama 1 yıldır halledemwdiler şu işi.
  • Hiç, yakıştıramadım....Yunanlara karşı genel olarak karşı değilim ama Önce Türkler! Bana kimse anlatmazsın eğitmen kalmadı diye. Evet Avrupada yada Yunanistan da kaç tane Türk pilotu var acaba? Yabancı sevdamız...nedir bu. Burası Türk Hava Yolları, Yabancı yada Yunan hava yolları olamaz.
  • Bunlara bu ülkenin nimetlerinden faydalandıranları makam sahibi yapan sözde yerli ve millicilere oy verenlerin yatacak yeri yok hamdolsun!
  • Pegasusda da iranli hayranligi var, yakinda tüm eğitim departmanını iranlilara teslim ederler...

Patronlar Dünyası'ndan Burak Artuner'in haberine göre; Türkiye’de eğitim verebilecek çok sayıda Türk pilot varken, eğitim başkanlığının çoğu THY’nin filosunun ağırlığını oluşturan 737’lerde uçmamış Yunan pilotları tercih etmesi THY bünyesinde büyük rahatsızlık yarattı.

YUNANİSTAN'DAN İTHAL PİLOT

THY Eğitim Başkanı Burak Bekman, THY’nin kokpit ve kabin tecrübesi, eğitim seviyesi çok yüksek pek çok Kaptan Pilot, Purser ve kabin amiri varken tartışılacak bir karara imza attı. Yabancı bir şirketle anlaşarak, Yunanistan’dan pilot ithal etti. Sayıları 13 olan Yunan pilotların her birine 9 bin Euro (266 bin 850 TL) maaş ödenecek. Bu tercihten THY üst düzey yönetiminin haberi olmadığı öğrenildi.

O pilotların isimleri şöyle:

S. Marıos
V. Alexandros
A. Alexandros
M. Ioannıs
C. Chatzıdarellıs
I. Sıdıropoulos
K. Monogıoudıs
I. Drymousıs
D. Kanellos
E. Dendrakıs
A. Patrakıs
M. Adam
G. Pergamalıs

THY EĞİTİM BAŞKANLIĞI’NDA NELER OLUYOR?

THY Eğitim Başkanı Bekman’ın inisiyatifiyle bu uygulamayı hayata geçirdiği belirtilirken, ismini açıklamak istemeyen bir THY pilotu, yaşananlar ile ilgili, “Maalesef Türkiye’nin pilot eğitmenliği yapacak çok sayıda yetenekli, tecrübeli, eğitimli pilot varken bu tercihin yapılması çok acı. THY Eğitim Başkanlığı’nda uçuş öğretmenliği ek ücreti de kaldırılmalı. Uçuş öğretmenliği, Eğitim Başkanlığı içindeki belli bir grubun elinde rant kapısına dönüştürülmüş halde. Pilotlara verilen SIM (Simülasyon) eğitimleri bu grup tarafından eziyet ve ıstırap haline getirildi. Uçuş öğretmenliği ve kabin eğitmenliği, gerçekten gönüllülük esasıyla hiçbir ücret talep etmeden yapabilecek bilgili, liyakatlı çalışanlardan seçilmeli. Yunan pilotlar THY’nin filosundaki Boeing 737’lerde uçmamışlar bile… Uçmadıkları uçakların eğitimini nasıl verecekler. Anlamak mümkün değil?” ifadelerini kullandı.

THY'de Yunanistanlı öğretmen pilotlar gündem oldu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

Ali ceylan ~ 11 ay önce
Yazıklar olsun Türkiyede Türk pilot kanadımı bu yunanistana yalakalık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yuh be !!! ~ 11 ay önce
Siyasal islamcıların sevmediği tek millet var o da Türkler,bizim haricimizde yunan,afgan,arap, ermeni kim varsa hepsi makbul zaten onlarla doldurdular ülkeyi,necip millet de yine ülkenin bekası ! için oy verdi onlara. Ülkenin bekasını düşünen adam pkk'yı topraklarında barındıran ülkenin milyonlarca insanını sırf avrupadan para gelecek diye ülkeye sokar mı,vatandaş yapar mı,aleyhimize ne varsa yapan yunana iş verir mi, bağımsızlık ve egemenliğimizin en büyük tehditi olan ve ekonomik gücümüzün kaynağı Marmara bölgesinin tamamı ile sanayi tesislerimizin %75'inin büyük risk altında olduğu deprem için kılını kıpırdatmaz mı? Keşke yunan savaşı kazansaydı diyenlerin hayranı olanlar thy'yi de ülkeyi de yunanla bilmem kimle doldururlar ne de olsa ülke,bayrak,kimlik,şeref,onur gibi şeyler onlar için geçerli değil,para ve kişisel çıkar için her yol mübah hamdolsun da bunların peşinden giden milletin yatacak yeri yok !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumlar ve hbr'e ~ 11 ay önce
İnsanda biraz haysiyet olur. Bunun ırkçılık ve çağ dışılıkla ne alakası var ? Sen bunları git orada Türklere iş vermeyen,az sayıdaki Türk çalışanın çalışma iznini uzatmayan,sınırın dibinde pkk'ya kamp açtıran,Abd ile birlikte aleyhimize dümenler çeviren çok sevdiğin belli olan yunan kardeşlerine söyle olur mu ey ahmak ey gafil !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
osmanlı'ya ~ 11 ay önce
Olmayan aklınla saçma sapan yorum yapma, o toprakları osmanlı nasıl bıraktı tarihi adam gibi oku sonra saçmala !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PEGASUS ~ 11 ay önce
Pegasusta ayni sekilde. yillardir ayni kisiler burada hocalik yapiyorlar. Bencede egitmenlere ektra ücret verilmemesi gerek, gönüllülük esasinda gerceklesmesi gerek. Bak görün ozaman pegasusta bütün hocalar nasil birakiyor. Biraz adalet

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 11 ay önce
Herkes laf savuruyor ama kimse gerçekleri konuşmuyor. Bayrak taşıyıcımızın içinde çöreklenmiş ve uzun süre yerli Türkleri kumumun içine hademe hariç sokmamış Yunan göçmeni, Türk olmayan zabetaycı bir güruh tarafından 90 yıldır hunharca sömürüldü, sömürülüyor. Hükümet pek çok kamu kurumundan bu ajanları temizlediği gibi, bayrak taşıyıcımızdaki bu ajanları da bir an önce temizlemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim yazana ~ 11 ay önce
Her göçmeni ağır töhmet altında bırakacak yorumlar yapmanın kime ne faydası var? Onların çoğu soydaşımız, kandaşımız,dindaşımız,Osmanlı zamanında Anadolu'dan oralara gönderilmiş insanlar,bilmiyorsan öğren. Thy gibi kurumlardan ve devletin içinden en önce temizlenmesi gerekenler siyasal islamcı,din tüccarları,tarikat ve cemaatler gerisi kolay !
3bin işsiz pilot ~ 11 ay önce
şu an lisansı güncel 3bin tane tecrübesiz türk pilot var tip eğitimini verip uçuracaksın bu kadar basit ama 1 yıldır halledemwdiler şu işi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tecrübesiz fo ~ 11 ay önce
Dışardaki Lisanslı tecrübesiz fo 3000 ‘mü allah aşkına abartmayın thy 1000’e yakın tecrübesiz aldı, pegasus da bir miktar aldı. Şimdi pegasus yeniden tecrübesiz açtı, thy de açar 1-2 aya onlar da toplam 1000 pilot alsa piyasada tipsiz tecrübesiz kalmayacak. Şu anda da toplasan 1000’tane anca vardır
Türk ~ 11 ay önce
Hiç, yakıştıramadım....Yunanlara karşı genel olarak karşı değilim ama Önce Türkler! Bana kimse anlatmazsın eğitmen kalmadı diye. Evet Avrupada yada Yunanistan da kaç tane Türk pilotu var acaba? Yabancı sevdamız...nedir bu. Burası Türk Hava Yolları, Yabancı yada Yunan hava yolları olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 11 ay önce
Bunlara bu ülkenin nimetlerinden faydalandıranları makam sahibi yapan sözde yerli ve millicilere oy verenlerin yatacak yeri yok hamdolsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengo ~ 11 ay önce
Pegasusda da iranli hayranligi var, yakinda tüm eğitim departmanını iranlilara teslim ederler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000