17 Mayıs 2024, Cuma 08:50:48

Türk astronot geri sayıma geçti

Türkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek.
  • BANA KAPTANIM DIYORSANIZ BU ARKADASADA ASTRONOTUMUZ DIYECEKSINIZ KISKANMAYIN O KADAR
  • Bir bilim adami gitse, deneyler yapsa ve universitede bunun Dersini verse uzulmem; digerlerinin ne isi var kardesim uzayda; uzay gemisi zaten otomatik gidip geliyor; turistik geziye bu degermi????
  • Parayı basan uzaya çıkabilir, astronot demesek…NASA’nın uzaya gönderdiği maymunlar daha kalifiye emin olun.
  • Çocuk ciddi ciddi yukarı bakıyor, ilginç. Üçkağıt-dubara asrın ak partimiz sayesinde yaşam felsefemiz oldu hamdolsun
  • Alper Gezeravcı
  • Fakir halkın parasından gene kaç para ödeyeceksiniz ?
  • Ya kardeşim astronot değil sadece yolcu. Yazık değil mi bu paralara. Gidip gelecek ondan sonra sokaklarda miting miting gezdirecekler adamı. Bırakın bu işleri ya. Dünyanın en kötü enflasyonu bizde ama bu şoparlıklardan taviz verilmiyor
  • İyi güzel de maliyet ne kadar? Ekonomiyi ve ülkeyi kasten kötü yönetiyor millete tasarruf yapın, porsiyonları azaltın diyorlar kendileri lüks ve şatafat içinde yaşıyorlar,şu an çok lazımmış gibi uzaya turist yolluyorlar!!!
  • AHAHAHAHAHHAH BANA YİNE BİR GÜLME GELDİ

Türkiye'nin uzaya çıkacak ikinci Türk astronotu Tuva Cihangir Atasever, 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletindeki Spaceport tesislerinden uzaya gönderilecek.

Türkiye’nin insanlı uzay misyonu çalışmaları devam ediyor. İHA muhabirinin derlediği bilgilere göre, ikinci Türk Astronot Tuva Cihangir Atasever’in 8 Haziran'da ABD'nin New Mexico eyaletinde bulunan Spaceport tesislerinden uzaya gönderilmesi planlanıyor. Virgin Galactic firmasına ait VSS Unity uzay aracıyla yörünge altı araştırma uçuşu yapacak Atasever, taşıyıcı uçakla birlikte yaklaşık 14 kilometrelik irtifaya, kıtalararası yolcu uçaklarının irtifalarının yüzde 50 yukarısına çıkacak. Uzay misyonu çerçevesinde astro parçacık fiziğinden beyin fizyolojisine, moleküler biyolojiden genetik bilimlerine kadar 7 farklı deney yapacak olan Atasever, uzayda çeşitli biyometrik ve biyolojik ölçümler alacak, bazı miyomedikal donanımlarını test edecek.

Dönüş nasıl gerçekleştirilecek

Roket motorunun yakıtı bitince üzerinde herhangi bir aktif bileşen olmadan 90 kilometreden süzülerek iniş gerçekleştirilecek. Yeniden atmosfere girişte hissedilen yer çekiminin 4,5 katı bir ivme hissedilecek. Kazanılan o potansiyel enerji ile kalkış yapılan piste inilecek.

Tuva Cihangir Atasever kimdir?

Tuna Cihangir Atasever, 12 Ağustos 1992’de Ankara’da dünyaya geldi. Atasever, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden lisans eğitimini Ankara Bilkent Üniversitesi’nde gördükten sonra Kaliforniya Üniversitesi’nde yüksek lisansını tamamladı. Daha sonra Türkiye’ye dönen Atasever, beş sene Roketsan’da aviyonik mühendisi olarak çalıştı.

Öte yandan, 19 Ocak 2024 tarihinde bilim misyonu kapsamında uzay yolculuğuna başlayan ilk Türk astronot olan Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 13 deney gerçekleştirdi. Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği 18 günün ardından Türkiye'nin insanlı ilk uzay bilim misyonunu tamamlayarak 9 Şubat'ta dünyaya iniş yaptı.

Türk astronot geri sayıma geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Y.OZTEMEL ~ 2 ay önce
BANA KAPTANIM DIYORSANIZ BU ARKADASADA ASTRONOTUMUZ DIYECEKSINIZ KISKANMAYIN O KADAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzucu ~ 2 ay önce
Bir bilim adami gitse, deneyler yapsa ve universitede bunun Dersini verse uzulmem; digerlerinin ne isi var kardesim uzayda; uzay gemisi zaten otomatik gidip geliyor; turistik geziye bu degermi????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Space monkey… ~ 2 ay önce
Parayı basan uzaya çıkabilir, astronot demesek…NASA’nın uzaya gönderdiği maymunlar daha kalifiye emin olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Te allaammm ~ 2 ay önce
Çocuk ciddi ciddi yukarı bakıyor, ilginç. Üçkağıt-dubara asrın ak partimiz sayesinde yaşam felsefemiz oldu hamdolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmişi sorgulanmalı ~ 2 ay önce
Alper Gezeravcı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan757 ~ 2 ay önce
Fakir halkın parasından gene kaç para ödeyeceksiniz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niyazi ~ 2 ay önce
Ya kardeşim astronot değil sadece yolcu. Yazık değil mi bu paralara. Gidip gelecek ondan sonra sokaklarda miting miting gezdirecekler adamı. Bırakın bu işleri ya. Dünyanın en kötü enflasyonu bizde ama bu şoparlıklardan taviz verilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya maliyet? ~ 2 ay önce
İyi güzel de maliyet ne kadar? Ekonomiyi ve ülkeyi kasten kötü yönetiyor millete tasarruf yapın, porsiyonları azaltın diyorlar kendileri lüks ve şatafat içinde yaşıyorlar,şu an çok lazımmış gibi uzaya turist yolluyorlar!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 ay önce
Atatürkün vefatından sonra herkese biz yapamayız ne gerek var siz yapmayın biz verelim diyerek sizin gibi kime hizmet ettiği belli olmayan kafalar yetişince böyle oluyor işte..amacı gençliğe geleceğe ışık tutmak olan çalışmalar.turist veya başka..yüksek lisans için devlet bursu ile yurtdışına gidenleride göndermiyelim mi..ne gerek var kafası yüzünden..
Havacı yazana ~ 2 ay önce
Bu tip şeylerin ne yapımına ne de teknolojisine en ufak katkımız olmadan dünya para verip uzaya gidip güya araştırma yapmak marifet mi peki? İlk giden ne araştırması yapmıştı bu ne yapacak da gençlere, geleceğe ışık tutacak? Göz boyama tribüne oynamaya inanmaya devam edin
BEN ~ 2 ay önce
AHAHAHAHAHHAH BANA YİNE BİR GÜLME GELDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000