23 Mayıs 2024, Perşembe 13:46:35

Türkiye, Avrupalıların ilk 10 tercihi arasında

Türkiye, Avrupalı turistlerin seyahat etmek istediği destinasyonlar arasında 10. sıraya yerleşti.
  • Yokluktan, yoksulluktan asgari düzeyde ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz. evden çıkamıyoruz siz tatilden bahsediyorsunuz.Ha o kadar parası olana da vize veren ülke yok. Yazık bu ülkeye yazık bu ülkenin vatandaşına

Türkiye, Avrupalı turistlerin seyahat etmek istediği destinasyonlar arasında 10. sıraya yerleşti. Avrupa Seyahat Komisyonu (ETC) tarafından açıklanan verilere göre, Avrupalı turistlerin gelecek aylarda en çok seyahat etmek istediği ülkeler arasında Türkiye'nin önemli bir yer edindiği görüldü.

Avrupalı Turistlerin İlk Tercihleri

ETC'nin verilerine göre, Avrupalı turistlerin seyahat etmek istedikleri ilk beş destinasyon; İtalya, İspanya, Fransa, Yunanistan ve Almanya oldu. Türkiye ise bu sıralamada 10. sırada kendine yer buldu. Turizm Databank’te yer alan habere göre, tatilcilerin %43'ü Güney Avrupa'daki güneşli destinasyonlara ilgi duyuyor. Bu ülkeler arasında; Yunanistan %6,3, İtalya %8,4, İspanya %8,1 ve Fransa %7,1 pay alırken Türkiye %7,3 pay aldı.

Yeni Turistlerin İlgisi

Ankete göre, bir destinasyona ilk kez seyahat edecek turistlerin oranında Yunanistan %27 ile ilk sırada yer aldı. Yunanistan'ı %24 ile Portekiz, %23 ile Hırvatistan takip etti. Türkiye’de ise bu oran %21 dolayında. Bu bulgular, Türkiye'nin yeni turistler için de çekici bir destinasyon olduğunu gösteriyor.

Tekrar Ziyaret Etmek İsteyenler

Verilere göre, daha önce bir destinasyona gelmiş ancak yeniden gelmeyi düşünmeyenlerin oranı %64-65 seviyesinde. Ancak, tekrar ziyaret etmek isteyenlerin oranı %17-20 arasında değişiyor. Bu kategoride İtalya, İspanya, Fransa ve Yunanistan öne çıkarken, Türkiye'nin tekrar ziyaret edilmek istenme oranı %15 olarak belirlendi.

Türkiye'nin Turizm Potansiyeli

Türkiye, tarihi ve kültürel zenginlikleri, eşsiz doğal güzellikleri ve misafirperverliği ile her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Özellikle Ege ve Akdeniz kıyılarındaki tatil beldeleri, Kapadokya'nın büyüleyici manzaraları ve İstanbul'un tarihi dokusu, turistlerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Türkiye'nin Avrupa pazarında 10. sıraya yerleşmesi, turizm sektörünün potansiyelini ve gelecekteki büyüme fırsatlarını ortaya koyuyor.

Türkiye, Avrupalıların ilk 10 tercihi arasında

Yorumlar

Bana ne! ~ 2 ay önce
Yokluktan, yoksulluktan asgari düzeyde ihtiyaçlarımızı dahi karşılayamıyoruz. evden çıkamıyoruz siz tatilden bahsediyorsunuz.Ha o kadar parası olana da vize veren ülke yok. Yazık bu ülkeye yazık bu ülkenin vatandaşına

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000