28 Mayıs 2024, Salı 17:51:49

Uçuşlarını durduran şirket için ek süre

Avustralya merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Bonza'nın yönetimi, potansiyel alıcı arayışlarını sürdürebilmek için ek süre kazandı.
  • Nasıl geçti habersiz

Avustralya merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Bonza'nın yönetimi, potansiyel alıcı arayışlarını sürdürebilmek için ek süre kazandı.

Bonza'nın işlerinin kontrolünü üstlenen Hall Chadwick adlı firma, Avustralya Federal Mahkemesi'nde yapılan duruşmada görev sürelerinin uzatılması talebinde bulundu. Mahkeme, 27 Mayıs 2024'te bu talebi kabul ederek Hall Chadwick'in görev süresini 29 Temmuz 2024'e kadar uzattı.

Hall Chadwick, duruşmada yaklaşık 300 eski Bonza çalışanının uçuşların ani iptali nedeniyle belirsizlik içinde kaldığını belirtti. 30 Nisan 2024'te tüm uçuşlarını durduran havayolu şirketi, çalışanlarını resmen işten çıkarmamıştı. Bu nedenle, çalışanlar maaş alamazken, devlet yardımlarından da faydalanamıyor. Yönetici firma, bu durumu çözmek için şirketi satmayı ve çalışanların haklarını korumayı amaçlıyor.

Bonza'nın Değerli Varlığı: AOC

Hall Chadwick adına konuşan avukat James Hutton, Bonza'nın en değerli varlığının Havacılık İşletme Sertifikası (AOC) olduğunu ve şirket tasfiye edilirse bu sertifikanın iptal edileceğini belirtti. Hutton, "Şirketin satışı ve AOC'nin değerinin realize edilmesi, alacaklıların durumunu önemli ölçüde iyileştirme potansiyeline sahip" dedi. Hutton ayrıca, çalışanların devlet yardımlarından daha fazla geri ödeme alma ve Bonza'da çalışmaya devam etme ihtimalinin, şirket tasfiye edilmediği sürece mümkün olduğunu vurguladı.

Mahkeme Kararı ve Gerekçesi

Yargıç Ian Jackman, Hall Chadwick'in taleplerini kabul ederek yönetim süresinin iki ay daha uzatılmasını onayladı. Jackman, "Yönetim süresinin uzatılmasının şirket alacaklılarının en iyi çıkarına olduğuna inanıyorum. Yöneticilerin şu anda yürüttüğü satış süreci, alacaklılara önemli bir geri dönüş sağlama potansiyeline sahip" dedi. Jackman, sürenin uzatılmaması halinde Bonza'nın tasfiyesine karar verilmek zorunda kalınacağını belirtti.

Bonza'nın Geleceği

Bonza, ana yatırımcısı Miami merkezli 777 Partners'ın mali durumu konusundaki endişeler nedeniyle uçakları elinden alınarak Nisan ayı sonunda faaliyetlerini durdurmuştu. Şirket, aynı gün gönüllü yönetim düzenlemesine girdi ve Hall Chadwick şirketin işlerini devraldı. Bonza'nın uçakları ABD'de geçici olarak depolanmak üzere taşındı.

Hall Chadwick, Mayıs 2024 başlarında Bonza markasını devralmak isteyen yaklaşık 20 potansiyel yatırımcı ile görüşmelerde bulunduğunu açıkladı. Bu potansiyel yatırımcılar arasında havayolu şirketleri ve diğer seyahat şirketleri bulunuyordu. Ancak, Vietnam merkezli düşük maliyetli havayolu şirketi Vietjet, ilgisini kaybettiğini belirtti.

Sydney'de Mayıs 2024 başında yapılan ilk alacaklılar toplantısında Hall Chadwick, Bonza'nın 2023'te uçuşlarına başlamasından bu yana biriktirdiği borçların 116 milyon AUD'den (77,2 milyon USD) fazla olduğunu açıkladı. Bu borçlar arasında 4,6 milyon AUD (3,1 milyon USD) uçak kiracılarına, 76 milyon AUD (50,6 milyon USD) iki isimsiz alacaklıya, 10 milyon AUD (6,7 milyon USD) on ev sahibine, 15 milyon AUD (10 milyon USD) ticari alacaklılara ve 5 milyon AUD (3,3 milyon USD) 324 çalışanına borç bulunuyor.

Bu arada, çeşitli destekçiler ve iş ortakları, Bonza'yı yeniden canlandırmak amacıyla "Bring Bonza Back" adlı bir çevrimiçi kampanya başlattı. Kampanya, yöneticiler yatırım bulmaya çalışırken havayolu şirketinin farkındalığını canlı tutmayı amaçlıyor.

©AirportHaber.com

Uçuşlarını durduran şirket için ek süre

Yorumlar

Onur Air? ~ 2 ay önce
Nasıl geçti habersiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000